Jobee.sk

Magazín o práci a kariére

PR

7 znakov, že váš muž je správny kutil

Žiadna žena nepohrdne chlapom, ktorý je šikovný a zručný. Hlavne bývanie v dome sa často nezaobíde bez nutnosti náhlych opráv. A volať majstra pre každú maličkosť sa veru finančne nevypláca. Ako spoznáte, že ten váš muž je správny kutil, na ktorého sa môžete spoľahnúť? V článku si povieme niečo o znakoch, ktoré vám to prezradia.

 

 

Baví ho tvoriť veci pre deti

To, že je váš muž dobrý kutil, sa dá pozorovať najmä na jeho hraní s deťmi. Deťom sa hračky kazia rýchlosťou blesku, no pre kutila nie je problém danú hračku ihneď opraviť. Niekedy stačí malá oprava a hračka je ako nová.

Rovnako mu nerobí problém zložiť detskú drevenú posteľ pre vaše ratolesti. V tomto smere sa na neho môžete stopercentne spoľahnúť.

 

Stará sa o auto

Správny kutil je častejšie v garáži ako doma na gauči pred telkou. Je zručný aj čo sa týka auta, o ktoré sa pravidelne stará. Nerobí mu problém vymeniť žiarovky či poistky na aute. Samozrejmosťou je aj oprava drobných nedostatkov – nabije 12V akumulátor do auta, vyčistí interiér aj exteriér…

Šikovnejší kutil si vymení sám olej a zgustne si aj na pravidelnom prezúvaní pneumatík, čo má raz-dva hotové. Jednoducho, údržba auta je pre neho radosť.

 

Nebojí sa práce, ktorá nebaví

Existujú muži, ktorým ženy môžu hovoriť aj pol roka, aby urobili niečo, čo nie je dvakrát príjemné. Niekedy síce chlap svoju polovičku prekvapí a prácičku si urobí. Správnemu kutilovi však takéto niečo nie je treba dvakrát opakovať. Napríklad mu nerobí problém vypratať pivnicu. Veď ktohovie, čo za poklady sa tam môžu nájsť?

 

V dome na každom kroku nachádzate náradie

Ako všetko na tomto svete, aj mať chlapa kutila má svoju odvrátenú tvár. Napríklad v dome sa vám povaľuje rôzne náradie. A v konferenčnom stolíku v obývačke nie je pre vás nič nezvyčajné nájsť zabudnutý meter, prípadne rovno vodováhu.

V dielničke či v garáži má však všetko svoje miesto. Pekne všetko zrovnané a uložené. Samozrejme, pokiaľ váš kutil práve niečo nemajstruje, to potom môže byť neporiadok aj tam. Čo je však hlavné, správny kutil disponuje nástrojmi na akúkoľvek opravu, ktorá sa mu naskytne.

 

Aktívne sa zapája do renovácie

Mať doma kutila v čase renovácie bytu či domu je hotové požehnanie. To je hneď za vami polovica práce. Zručného chlapa pritom spoznáte aj podľa toho, že sa aktívne zapája do debaty s majstrami remeselníkmi, ktorých ste si najali.

Pochopiteľne, nezostane iba pri debate, ale aj aktívne pomáha. Máte tak istotu, že bude všetko urobené tak, ako ste si pôvodne naplánovali.

 

Nerobí mu problém riešiť náhle opravy v dome

Veľmi dobrým príkladom je toaleta. Keď už začne záchod pretekať, treba urýchlene nájsť riešenie. Inak hrozí záplava v dome. Pochopiteľne, tento problém sa prejavuje najmä u starších toaliet. Najčastejšie je príčinou uvoľnené tesnenie, rozbitý vypúšťací ventil či nahromadené nečistoty brániace správnemu splachovaniu.

Kutilovi stačí otvoriť nádržku na toalete a problém odhalí v priebehu pár minút. Samozrejme, začne to hneď riešiť, pretože odkladanie opravy sa môže prejaviť v trvalejšom poškodení toalety a zvýšenej spotrebe vody v domácnosti.

 

Často sa s vami baví o svojej práci

Väčšina z nás, hoci si to ani nemusíme uvedomovať, sa rado baví o práci. Prirodzene, len ak nás daná práca baví. Rovnaké je to aj s kutilstvom. Správny kutil totiž veľmi rád svojim blízkym hovorí o svojej práci a samozrejme rád sa pochváli aj svojimi výtvormi.

Pokiaľ teda váš muž nahlas premýšľa, že by bolo treba urobiť ešte to či ono, alebo rozpráva návšteve siahodlhé historky o svojich opravách či výtvoroch, tak vedzte, že je vedľa vás správny kutil.

obrázky: freepik.com

 

Redakcia

Redaktor magazínu Jobee.sk. Snaží sa vám priniesť zaujímavé informácie na témy kariéra, motivácia a pracovný život.